Inchirierea unui apartament in Iasi atrage costuri foarte ridicate pe termen lung, fiind necesar sa platesti mereu chiria luna de luna. Daca vrei si poti sa treci la un alt pas si sa iti cumperi un apartament, exista cateva lucruri utile pe care ar trebui sa le ai in vedere pentru a scurta mai mult procesul.

Primul dintre ele ar fi ca o agentie imobiliara te poate ajuta sa economisesti foarte mult timp si va indeparta riscul unei tranzactii incorecte.

In cazul in care apelezi la o agentie, fixeaza bugetul si zona pe care o doresti, astfel incat timpul necesar cautarilor sa fie cu atat mai scurt. In momentul de fata ai la dispozitie o gama foarte larga de oferte de apartamente noi Iasi si apartamente mai vechi, plasate in zone centrale. Ar fi foarte util sa stabilesti de la inceput si faptul daca esti dispus sa alegi un apartament intr-un complex rezidential sau nu. Vei fi surprins sa vezi ca oferta de proiecte rezidentiale Iasi include chiar si zone centrale si atractive.

Vecinatati si utilitati

Odata ce incepi vizualizarile, acorda o atentie importanta vecinatatilor si duratei necesare pentru a ajunge in puncte care intereseaza din oras (magazine, parcuri, locul de munca etc). Nu te limita strict la o zona despre care stii ca ti-ar fi utila (ex.aproape de serviciu, piata sau facultate). S-ar putea ca pentru un pret mult mai bun sa gasesti un apartament intr-o zona care sa fie usor accesibila cu transportul in comun si sa iti permita sa ajungi in doar 10-15 acolo unde iti doresti. Iasiul nu este chiar un oras atat de mare, iar traficul este destul de fluid. Oferte foarte populare sunt cele pentru apartamente Pacurari, apartamente Nicolina sau apartamente Podu Ros. Nu chiar in centru, aceste zone sunt insa foarte usor accesibile.

De asemenea, atunci cand faci vizitele urmareste daca in zona exista baruri intrucat s-ar putea ca galagia sa fie ceva mai mare. Urmareste si nivelul de zgomot dat de trafic daca esti mai sensibil la acest aspect.

Apoi, verifica utilitatile de care dispune apartamentul si starea balconului. Poate iti doresti in mod special un apartament cu balcon pentru a putea usca haine mai usor sau pentru a aseza o masa de lucru pentru un hobby. Te-ar putea interesa si prezenta locurilor de parcare in apropiere, daca poti urmari masina de pe geam etc.

Este important de asemenea sa te interesezi de costul facturilor. Intretinerea poate diferi de la un bloc la altul in functie de tipul de centrala, racordarea la gaze etc.

Asadar, o parte foarte importanta inainte de achizitia unui apartament este reprezentata de vizionare. Acorda o atentie deosebita acestui pas si nu ezita sa pui toate intrebarile de care ai nevoie. In cazul in care apelezi la o agentie imobiliara, agentul tau iti poate oferi deja o mare parte dintre raspunsuri si informatii suplimentare legate de zona, utilitati, costuri etc. Exista insa intotdeauna intrebari noi ce pot aparea, atat pentru proprietar, cat chiar si pentru vecini. Acestia iti pot oferi informatii pretioase de “interior”.