Atunci cand vine vorba de cumpararea unui apartament in Iasi, primul instinct este sa te gandesti la o locuinta in care sa te muti. De cele mai multe ori acesta este si scopul achizitiei, un om de business putand insa sa vada mai multe aspecte.

Presupunand mai intai ca ai nevoie de o locuinta, cumpararea uneia iti poate oferi castig pe termen lung prin cresterea pretului. Iasiul este o piata in plina dezvoltare, asa ca poti obtine un pret mult mai bun in cativa ani. Apoi, spre deosebire de inchiriere, vei bloca o suma mai mare de bani, dar cheltuielile vor fi mai reduse la modul general.

Investitia imobiliara – simpla si eficienta

Partea pe care o au mai putine persoane in vedere este legata de posibilitatea obtinerii de venituri in urma achizitiei unui apartament. Investitia imobiliara este sigura si asigura venituri pe termen lung, fiind astfel una dintre cele mai atractive. In cazul in care dispui de o suma mai mare de bani pe care vrei sa o investesti, un apartament este una dintre cele mai bune solutii.

Primul dintre avantajele pe care le poti avea in vedere este ca apartamentul se poate inchiria pe termen nelimitat. Cu alte cuvinte, in fiecare luna vei primi o suma, fara a face niciun efort. Vor interveni bineinteles mici investitii pentru mentinerea apartamentului intr-o stare buna sau pentru a raspunde cerintelor chiriasilor, dar acestea vor fi nesemnificative prin raportarea la castiguri. Iasiul este un centru universitar foarte popular, avand studenti din toata tara. Studentii sunt astfel cei mai usor de gasit chiriasi. Cel mai adesea acestia opteaza pentru apartamente Pacurari, apartamente Tatarasi, apartamente Podu Ros sau apartamente Alexandru, preturile fiind ceva mai mici decat in Copou sau centru.

Apoi, avantajul general oferit de piata imobiliara este valabil si aici. Cu timpul apartamentul isi va creste valoarea, asa ca il poti vinde la un pret mult mai bun. Poti astfel sa il inchiriezi pentru o perioada dupa care sa il vinzi. De altfel, multi investitori adopta aceasta metoda pentru a-si creste profitul cu atat mai mult.

Nu in ultimul rand, intrucat pe parcursul timpului lucrurile se schimba foarte mult, este posibil ca apartamentul pe care il cumperi sa fie de folos unui copil sau unei rude. Daca situatia o cere, iti vei putea ajuta copilul sa isi inceapa o familie oferindu-i cel mai de folos lucru: locuinta.

Investitia imobiliara prezinta atat de multe avantaje, fiind insa nevoie sa fie facuta cu cap. Este important ca apartamentul pe care il alegi sa fie intr-o zona cu potential de crestere, sa ofere acces la locuri atractive din oras etc. De asemenea, este important sa alegi momentul propice pentru achizitie. Pentru a te asigura ca investitia ta este una inteligenta, ajutorul unui agent imobiliar este esential. Acesta cunoaste foarte bine piata, are acces la informatii de la primarie si despre partea legala etc.

Acord Imobiliare este o agentie care lucreaza cu oameni pasionati de ceea ce fac, specializati in domeniul lor. Acestia sunt mereu la dispozitia ta si iti pot oferi un avantaj important in fata altor investitori prin accesul la un portofoliu vast si insight-uri de pe piata. O investitie atat de importanta merita toata atentia si suportul profesionist oferit de un specialist.