Iasiul este unul dintre cele mai frumoase din tara, care atrage insa mai mult decat prin acest lucru. Bucurestiul este fara indoiala punctul 0 in continuare, dar din ce in ce mai multi investitori, antreprenori si tineri aleg zona Iasiului. Pretul este unul dintre considerente, ajutand insa foarte mult si faptul ca zona urbana este dezvoltata diferit, poluarea este mult mai redusa, centrul universitar are standarde ridicate, iar vecinatatea este foarte atractiva. 

In aceste conditii nu este de mirare ca si piata imobiliara se bucura de o crestere constanta, lucru vizibil atat prin cererea mare de locuinte, cat si prin aparitia multor complexe rezidentiale, cladiri de birouri si spatii comerciale. 

Cele mai atractive zone din Iasi

Spre deosebire de Bucuresti, Iasiul ofera un acces foarte bun in toate zonele, iar traficul este mult mai fluid. Prin urmare, te poti deplasa mult mai rapid dintr-o zona in alta si poti opta pentru preturi mai bune in alte zone decat centrul fara a face compromisuri foarte mari. 

Intrucat Copoul este zona universitara, cartierul este mai mult decat popular si la mare cautare. Multe dintre persoane opteaza insa pentru apartamente Podu Ros, apartamente Tatarasi, apartamente Pacurari sau apartamente Nicolina, toate aflate la 10-15 minute de centru sau campusul universitar. Cum preturile vor incepe sa creasca in perioada urmatoare odata cu depasirea efectelor crizei, momentul este oportun pentru cumpararea unei locuinte.  

Avand in vedere atractivitatea zonei universitare, momentul este oportun si pentru cumpararea unei locuinte pentru inchirierea ulterioara. O garsoniera in Copou are un pret de pornire de 200 de euro pe luna, aducand astfel un venit lunar foarte bun. Nici zonele celelalte nu sunt cu mult mai prejos, chiriile pentru garsoniere pornind din jurul sumei de 150 de euro. 

Un calcul simplu arata cat de mult se cheltuieste anual pe chirie, fiind mult mai rentabil sa cumperi o locuinta daca iti permiti acest lucru. Daca ai un copil pe care vrei sa il sustii in timpul facultatii, cumpararea unei garsoniere sau a unui apartament te va scapa de cheltuieli importante. Cu preturi ce pornesc de la 33000 de euro pentru un apartament cu doua camere, investitia este mai mult decat inteligenta. 

Si pentru case si vile exista foarte multe oferte disponibile, atat in interiorul orasului, cat si in zone adiacente. Clientii pot opta astfel pentru case Miroslava, Lunca Cetatuii, Valea Adanca sau Bucium.  

In ceea ce priveste piata comerciala, oferta de spatii comerciale cu vad bun este de asemenea foarte variata. Din nou, desi centrul este o optiune ideala, plasarea in campusul universitar sau cartierele din apropierea acestuia reprezinta o solutie la fel de inspirata. 

Asadar, Iasiul este o piata imobiliara foarte ofertanta, care inca beneficiaza de avantajul preturilor bune. Desi centrul este zona care suna cel mai bine atat din punct de vedere rezidential, cat si comercial, structura orasului si traficul lejer permit deplasarea usoara dintr-o zona in alta. Nu este astfel necesar sa stai in centru, putand opta pentru cartiere mai atractive din punct de vedere financiar, precum Nicolina, Podu Ros, Tatarasi sau Tudor Vladimirescu.