Unde se află Bahamas

Bahamas este un arhipelag situat în Oceanul Atlantic, la nord de Cuba și Hispaniola (care include Haiti și Republica Dominicană) și la sud de statele americane Florida și Carolina de Nord.

Ce cuprinde arhipelagul Bahamas?

Arhipelagul Bahamas este compus din peste 700 de insule, dintre care doar aproximativ 30 sunt locuite. Cele mai mari insule din Bahamas sunt Andros, Abaco, Grand Bahama și Eleuthera.

Geografie și clima

Bahamas este cunoscut pentru plajele sale spectaculoase cu nisip fin și ape cristaline. Clima este tropicală, cu temperaturi medii între 24°C și 32°C pe tot parcursul anului. Sezonul umed are loc între mai și octombrie, iar sezonul uscat între noiembrie și aprilie.

Istorie și cultură

Arhipelagul Bahamas a fost inițial locuit de populații amerindiene, inclusiv de către lucayanii și taino. În 1492, Cristofor Columb a ajuns în Bahamas în timpul primei sale călătorii către Lumea Nouă. Ulterior, Bahamasul a devenit colonie britanică și a jucat un rol important în comerțul de sclavi.

Astăzi, Bahamas este o destinație turistică populară, cunoscută pentru atmosfera sa relaxată, sporturile nautice, pescuitul și festivalurile culturale.

Economie

Economia Bahamasului este în mare parte bazată pe turism și servicii financiare offshore. Industriile cheie includ turismul, bancarul, construcția și transportul maritim.

Cum ajungi în Bahamas?

Bahamasul are mai multe aeroporturi internaționale și este accesibil prin zboruri directe din America de Nord, Europa și alte părți ale lumii. De asemenea, poate fi accesat prin croaziere care opresc în porturile principale ale arhipelagului.

Transport intern

Pentru a călători între insulele Bahamasului, există feriboturi, avioane mici și servicii de charter.

Bahamasul este o destinație exotica și diversă, cu o istorie bogată, peisaje naturale impresionante și o cultură vibrantă. Fie că călătorești pentru relaxare pe plajă sau pentru explorarea bogatei sale istorii și culturi, Bahamasul oferă ceva pentru toată lumea.

Activități populare în Bahamas

Bahamasul oferă o varietate de activități pentru turiști, de la scufundări în recifele de corali până la excursii cu barca în insulele mai puțin cunoscute. Iată câteva dintre cele mai populare activități:

Activitate Descriere
Scufundări Explorarea recifelor de corali și a epavelor din apele limpezi ale Bahamasului.
Pescuit sportiv Capturarea marlinului, a rechinelui și a altor specii de pești mari.
Excursii cu barca Vizitarea insulelor mai puțin populate și a locurilor izolate de pe coastă.
Plajă și relaxare Bucurarea de soare și de nisipul fin de pe cele mai frumoase plaje din lume.

Întrebări frecvente

  • Care sunt principalele activități turistice din Bahamas?
  • Care sunt cele mai mari insule din Bahamas?
  • Cum este clima în Bahamas?
Photo of author

Parto

Lasă un comentariu