Unde se află Belize pe hartă

Belize, o destinație exotica și fascinantă situată în inima Americii Centrale, atrage tot mai mulți călători cu peisajele sale spectaculoase, istoria bogată și cultura diversificată. Aflându-se în partea de nord-est a Americii Centrale, Belize împărtășește granițe cu Mexicul la nord-vest, Guatemala la sud și vest, iar la est este mărginit de Marea Caraibelor.

Localizare geografică

Situată între latitudinile 15° și 18° Nord și longitudinile 87° și 89° Vest, Belize ocupă o suprafață de aproximativ 22,970 de kilometri pătrați. Acesta include o varietate de ecosisteme, cum ar fi păduri tropicale, recife de corali, și munți pitorești. Plasarea sa strategică pe harta Americii Centrale îl transformă într-un punct de interes pentru exploratori și iubitorii de natură.

Capitala Belize

Capitala Belize-ului este orașul Belmopan, care este situat central în țară. Deși Belmopan este sediul guvernului, cel mai mare oraș din Belize este Belize City, situat pe coasta de est.

Frontiere și vecinătăți

Belize este delimitată de Marea Caraibelor la est, oferindu-i o linie de coastă spectaculoasă, cu plaje de nisip fin și ape cristaline. La vest, frontiera este marcată de râul Sarstoon, care separă Belize de Guatemala. La nord, se învecinează cu Mexicul, iar la sud, granița cu Guatemala este definită de râul Sarstoon și râul Mopan.

Atracții turistice și cultură

Pe lângă frumusețile naturale, Belize oferă și o gamă bogată de atracții turistice și culturale. Ruinele mayașe, cum ar fi cele de la Caracol și Xunantunich, sunt mărturii ale unei civilizații străvechi. De asemenea, recifele de corali din apropiere, precum cel de la Great Blue Hole, atrag entuziaștii de scufundări din întreaga lume.

Încheind acest scurt ghid despre locația Belize-ului pe hartă, putem aprecia diversitatea și frumusețea acestui colț de rai din America Centrală. Cu peisaje incredibile, istorie bogată și o gamă variată de activități turistice, Belize rămâne o destinație de neuitat pentru cei care doresc să exploreze frumusețea naturii și cultura sa captivantă.

Întrebări frecvente

Descoperiți răspunsurile la întrebările frecvente legate de Belize și planificați-vă călătoria în acest colț exotic al Americii Centrale.

Care este moneda oficială a Belize-ului?

Moneda oficială a Belize-ului este dolarul belizian (BZD). Este recomandat să vă asigurați că aveți suficiente fonduri locale sau să utilizați carduri de credit acceptate înainte de a începe călătoria.

Cum pot ajunge la ruinele mayașe Caracol și Xunantunich?

Pentru a ajunge la ruinele mayașe Caracol și Xunantunich, puteți folosi serviciile de transport local sau să închiriați o mașină. Există, de asemenea, tururi organizate care vă oferă ghidaj și facilități pentru a explora aceste situri istorice remarcabile.

Care sunt cele mai potrivite luni pentru a vizita Belize din punct de vedere al vremii?

Cele mai potrivite luni pentru a vizita Belize din punct de vedere al vremii sunt de obicei între noiembrie și aprilie. Această perioadă coincide cu sezonul uscat, oferind condiții ideale pentru explorarea plajelor, a rezervelor naturale și a siturilor istorice fără prea multă umiditate sau ploi abundente.

Destinație Distanța față de Belmopan
Belize City 82 km
Great Blue Hole 155 km
Guatemala City 170 km

Care sunt principalele activități recreative în Belize?

Belize oferă o varietate de activități recreative, cum ar fi scufundările în recifele de corali, explorarea pădurilor tropicale, călătoriile cu barca pe râurile locale și participarea la festivalurile culturale locale. Fiecare regiune a țării are propria sa ofertă de experiențe unice.

Photo of author

Parto

Lasă un comentariu